top of page
Zoeken
  • Peter Heinen

3 jaar serieus muziek mixen wordt beloond!

Medio 2018 startte ik mixthatrecord op, met de bedoeling om een bescheiden rol te spelen in het mixen van opnames voor de 'kleinere' artiesten. Ik had al een paar jaar mijn best gedaan in internet bands via soundcloud en bandcamp, en om me verder te bekwamen volgde ik in 2017 een 'hands on' cursus in een muziek- en kunstencentrum in Nieuwegein.


De cursus leerde me 'less is more' te denken, en vaak keer ik nog terug naar die zienswijze als ik een mix dreig te ruïneren... ja, dat overkomt de besten en dus ook zeker mij. Maar in die drie jaar heb ik ook geleerd dat mijn persoonlijke smaak nauwelijks telt als mijn klanten het heel anders willen. En dan blijkt achteraf dat we elkaar ontmoeten in mix zoveel en zoveel. Maar dat is juist wat telt.... niet de technische capriolen die allemaal mogelijk zijn nu we extreem veel digital sound processing kunnen toepassen. Je kunt discussiëren over smaak, maar niet over een sound die pijn doet aan je oren!


En daarom is het vele mixen na 3 jaar beloond. Want ik heb heel veel feedback gehad van artiesten, producers, vrienden en kennissen. Het heeft veel tijd gekost voor iemand zoals ik, die 11 jaar geleden besloot dat drummen alleen niet voldoende muzikaliteit bood (...). En van 'ja, dit klinkt best wel goed - laat ik dit gelijk printen/bouncen' ging ik naar hoge precisie en vele, vele concept-mixes. Wat voorop is blijven staan is dat ik nog steeds ongelooflijk enthousiast kan worden van een gepolijst resultaat dat zoveel beter klinkt dan de oorspronkelijke opname of een oude en versleten master. En ja, gepolijst is bijna altijd beter dan ruw - "so mix that record"!


Dus aan iedereen die dit leest en de portfolio beluistert, en zeker aan iedereen die mij een serieuze opdracht gunde: dank je wel!


Want zonder jullie had ik alleen voor plekjes op het internet gemixt. en was het ook onmogelijk geweest om de studio te onderhouden met nieuwe mix- en mastering software. Ook verbetering van mijn skills als mixer is sinds 2017 slechts mogelijk gebleken door real-life opdrachten en feedback.


Ik eindig uiteraard met een oproep: als je/jullie opnames hebben die stof liggen te verzamelen omdat je niet weet wat ermee te doen, bel of mail me dan. Ik werk niet snel, maar wel goed. En niet onbelangrijk - nog steeds op 'pay what you want' basis.


Peter Heinen

06-12873510

peetheinen@gmail.com


43 weergaven
bottom of page