Welkom bij "Mix that Record", gerund door Peter Heinen.

Check in het menu boven vooral 'portfolio': mijn sound - een steeds actueel deel van mijn werk (opdrachten/showcase).

Het mixen/masteren is op basis van 'pay what you want'. "Mix that Record" combineert mixen/masteren met geringe onkosten én mogelijk inspelen van live drumtracks.

Als je luistert op deze website, zorg dan voor een goede koptelefoon en/of stereo speakers! 

 

Hoe kan dat?

Modern mixen en masteren verschilt hemelsbreed van de inzet van grote, analoge consoles die in het collectief geheugen bestaan. Ik heb naast naast een computer, kleine hoogwaardige monitors, een audio interface en een studio-koptelefoon geen verdere hardware nodig. Ik mix muziek met de vertrouwde, warme, analoge sound van 'vroeger'. Dat kan met effect-plugins die nabootsingen zijn van analoge apparatuur uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Mijn plugins worden onder licentie van hardwareproducenten verkocht, en zijn afkomstig van "Softube", iZotope", "Waves", "Plugin Alliance" en andere premium leveranciers.

 

Hoe gaan we te werk?

Met de complete opname als pakketjes van tracks (2 tot circa 20) kan ik werken. Op een track kan een direct input staan zoals een electrische gitaar, keyboards e.d.. De andere mogelijkheid is een track met microfoon ingang, zoals zang, versterkers, drums. Redelijke overspraak ('bleed') van geluiden tussen microfoons is geen groot probleem als je een demo wilt produceren. Ik gebruik geen microfoons, je kunt niet live bij mij opnemen. Afstand in Nederland is geen bezwaar. Met telefonisch en e-mail contact, en een juiste manier van hoogwaardige audio versturen, is prima te werken.

Na beluistering en balancering van de ruwe mix met daarin alle tracks bel ik je over de te verwachten kwaliteit van de uiteindelijke stereo mix. Als je/jullie daar mee akkoord gaan verricht ik mijn werkzaamheden voor het geld dat jullie ervoor over hebben. Je kunt uitgaan van de resultaten die je in de portfolio beluistert. De originele opnames blijven altijd jouw/jullie artistiek eigendom. Bij de overeenkomst is het recht op herzieningen van de concept-mix inbegrepen, en inspraak voor de (pre-)master. Zie voor details verder onder "Overig".

En als de mix af is?

​Ik kan dan een pre-master voor mijn rekening nemen. Het voordeel van een master is dat het je mix geschikt maakt voor online distributie (Spotify, iTunes, Tidal etc.), met genre-specifieke sound.  Ook als je eigen mix nog niet goed genoeg klinkt kan ik die als mini-project voor je masteren (meerdere voorbeelden onder 'gerealiseerd voor klanten' en 'remasters').  Ik richt mij vooral op rock (zie de portfolio), maar heb ook al pop, jazz etc. gemixt. Uiteindelijk krijg je altijd een mix in 'final cut' versie én de pre-master. Met de 'final cut' kun je naar mastering studio's gaan. Een pre-master is min of meer een eindproduct waar een mastering engineer niet veel kan veranderen zonder de gehele sound geweld aan te doen.

 
 

Mix That Record

©2021 by Mix That Record - Peter Heinen

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now