Welkom bij "Mix that Record", van Peter Heinen.

Onder portfolio vind je mijn sound - een steeds actueel deel van mijn werk (opdrachten/showcase).

Het mixen/masteren is op basis van 'pay what you want'. "Mix that Record" combineert mixen/masteren met geringe onkosten. Ik kan een live drumtrack/percussie voor je inspelen.

Als je luistert op deze website, zorg dan voor een goede koptelefoon en/of stereo speakers! 

 

Hoe kan dat?

Modern mixen en masteren verschilt van de inzet van grote, analoge consoles. In grote studio's worden die uiteraard met veel succes nog gebruikt. Voor mijn mixes geldt: het schrijven, repeteren, arrangeren en opnemen is aan de artiest/producer zelf. Ik richt me op demo's, kleine producties en ondersteuning van artiest/producer/studio eigenaar. Ik mix muziek met de vertrouwde, warme, analoge sound van 'vroeger'. Dat kan met effect-plugins die emulaties zijn van analoge apparatuur uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Mijn plugins worden onder licentie van hardware producenten verkocht, en zijn afkomstig van "Softube", iZotope", "Waves" en "Plugin Alliance" (een topklasse 'warenhuis' met exclusieve leveranciers). Sinds 2018 werk ik onder de studio naam 'Mix That Record'. En nu, vanaf juni 2021, kan ik met enige trots aankondigen dat de studio na 3 jaar werken aan de portfolio en met behulp van diverse opdrachten een volwassen online platform is geworden voor allerlei artiesten. Want songwriters, programmeurs van optredens, producers en meer weten inmiddels mixthatrecord te vinden. Inmiddels kan de studio ook ghost-mixing en after-production leveren. Het ligt in de lijn der verwachting om ook grotere recording studios bij te kunnen staan met sub-mixes en stems mastering.   

Hoe gaan we te werk?

Met de complete opname als pakketjes van tracks (tot circa 40 vanwege apparatuurbeperkingen) kan ik werken. Op een track kan een direct input staan zoals een electrische gitaar, keyboards e.d.. De andere mogelijkheid is een track met microfoon ingang, zoals zang, versterkers, drums. Redelijke overspraak ('bleed') van geluiden tussen microfoons is geen groot probleem als je een demo wilt produceren. Voor 'spotify-ready' tracks is het beperken van bleed tot een minimum zeker aan te bevelen. Ik gebruik geen microfoons, je kunt niet live bij mij opnemen. Afstand in Nederland is geen bezwaar. Met telefonisch en e-mail contact, en een juiste manier van hoogwaardige audio versturen, is prima te werken.

Na beluistering en van de ruwe opname met daarin alle tracks bel ik je over de te verwachten kwaliteit van de uiteindelijke stereo mix. Als je/jullie daar mee akkoord gaan verricht ik mijn werkzaamheden voor het geld dat jullie ervoor over hebben. Je kunt uitgaan van resultaten die je in de portfolio beluistert. Het meesturen van een reference track (voor de 'sound') is een pré. De originele opnames blijven altijd jouw/jullie artistiek eigendom. Bij de overeenkomst is het recht op herzieningen van de concept-mix inbegrepen, en inspraak voor de (pre-)master. Zie voor details verder onder "Overig".

En als de mix af is?

​Ik kan dan een pre-master voor mijn rekening nemen. Het voordeel van een master is dat het je mix geschikt maakt voor online distributie (Spotify, iTunes, Tidal etc.), met genre-specifieke sound.  Ook als je een mix op de plank hebt liggen die nog niet goed genoeg klinkt kan ik die als mini-project voor je masteren (meerdere voorbeelden onder 'gerealiseerd voor klanten' en 'remasters').  Ik richt mij vooral op rock (zie de portfolio), maar heb ook al pop, jazz etc. gemixt. Uiteindelijk krijg je altijd een mix in 'final cut' stereo mix én de pre-master. Met de 'final cut' kun je naar mastering studio's gaan. Een master is niet hetgene waar je als artiest mee naar een mastering engineer stapt, tenzij je wilt remasteren.

 
 
Geluidskaart